Edelstenen & sterrenbeelden

Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?

Edelstenen worden vaak gekoppeld aan een bepaalde wens of werking. Edelstenen worden ook steeds vaker gekoppeld aan bepaalde sterrenbeelden. Vaak klopt de betekenis van de stenen ook exact bij jou, daarom hebben wij een serie gemaakt met Sterrenbeelden & Edelstenen. 

Ram - 21 Maart t/m 20 April 

Ram is het eerste teken in de dierenriem. Ook is het het begin van de Lente! Dit sterrenbeeld staat bekend om zijn spontane, extraverte, directe, vechtlustige & onafhankelijke eigenschappen. 

Edelstenen die goed bij Ram passen zijn; Carneool & Rode Jaspis

Stier - 21 April t/m 20 Mei 

Het tweede teken in de lijn. Dit is een vrouwelijk sterrenbeeld & staat onder invloed van Venus. Mensen geboren met dit sterrenbeeld zijn standvastig, betrouwbaar, beetje koppig & praktisch ingesteld. 

Edelstenen die goed bij Stier passen zijn; Mosagaat, Aventurijn & Rozenkwarts 

Tweelingen - 21 Mei t/m 21 Juni

Dit mannelijke sterrenbeeld wordt beinvloed door Mercurius. Gemini staat bekend om zijn wispelturigheid, intelligentie, multi nieuwsgierigheid, rusteloosheid en opgewekte karakter. 

Echte Tweelingen edelstenen zijn; Chalcedoon, Tijgeroog & Wit Agaat 

Kreeft - 22 Juni t/m 22 Juli

Dit vierde teken in de dierenriem markeert het begin van de Zomer. Dit vrouwelijke sterrenbeeld staat in verbinding met de Maan. Een Kreeft is empathisch, emotioneel & verzorgend. Ze kan ook heel vasthoudend zijn. 

De edelstenen die bij Kreeft passen zijn; Maansteen, Rozenkwarts & Carneool

Leeuw - 23 Juli t/m 23 Augustus 

De Leeuw staat in kracht van de Zon. Het maakt hem vurig en het karakter staat bekend om zijn moed, temperament, stabiliteit én zelfbewustzijn.

Leeuw past goed bij de volgende edelstenen; Bergkristal, Carneool, Labradoriet & Tijgeroog

Maagd - 24 Augustus t/m 22 September

Het zesde teken in de dierenriem is weer vrouwelijk. Het laatste teken van de Zomer. Maagd staat bekend om haar handige, zakelijke, kritisch analytisch, praktische & ijverige eigenschappen.

Goede edelstenen bij Maagd zijn; Carneool, Lapis Lazuli, Amethist & Aventurijn

Weegschaal - 23 September t/m 22 Oktober 

Dit sterrenbeeld markeert de Herfst. Mensen geboren in deze periode zijn vaak  op zoek naar balans, vriendelijk, besluiteloos & verstandig. 

Bij Weegschaal passen de edelstenen; Maansteen & Rozenkwarts

Schorpioen - 23 Oktober t/m 21 November 

Dit achtste teken in de dierenriem wordt geregeerd door Mars & later door Pluto. Het sterrenbeeld staat bekend om haar sterke, intense, hartstochtelijke, vastberaden mensen. 

Edelstenen die passen bij Schorpion zijn; Mosagaat & Rode Jaspis

Boogschutter - 22 November t/m 21 December 

Boogschutters staat bekend als openhartige, enthousiaste mensen. Ze kunnen ook een tikkeltje ongeduldig zijn en hebben vaak een goede humor. 

Bij dit sterrenbeeld passen de edelstenen; Labradoriet, Aventurijn, Blauwe Chalcedoon & Lapis Lazuli 

Steenbok - 22 December t/m 20 Januari 

Het tiende teken van de dierenriem is het begin van de Winter. Dit vrouwelijke sterrenbeeld is te herkennen aan haar ambitieuze, stabiele, betrouwbare, bescheiden & voorzichtige karakter. 

De stenen van Steenbok zijn; Bergkristal, Rode Jaspis & Maansteen

Waterman - 21 Januari t/m 19 Februari 

Dit mannelijke sterrenbeeld staat bekend om zijn vindingrijkheid, originele en artistieke karakter. Het zijn vaak ook mensen die onbevooroordeeld zijn. 

De edelstenen van Waterman; Amazoniet & Aventurijn

Vissen - 20 Februari t/m 20 Maart 

Het twaalfde en laatste teken van de dierenriem. Dit sterrenbeeld wordt traditioneel gezien als de oudste zielen. Vissen worden gekenmerkt door zijn inlevende, fantasievolle, bescheiden en behulpzame karakter. 

De edelstenen die passen bij Vissen; Amethist, Wit Agaat & Maansteen