Onze edelstenen met betekenis

Edelstenen op alfabetische volgorde

Amethist (nacht / rust - Beschermend)
Straalt vrede en pure rust uit. Het zorgt voor een lichter hoofd, zowel in minder hoofdpijn, als minder gedachten. 
Werkt zuiverend en beschermend. Deze steen zal je gevoelens op een rijtje zetten en je hiermee helpen bij emoties, trauma’s en bijzondere momenten. Amethist zorgt voor een fijne nachtrust. Helpt bij het inslapen en doorslapen. En verminderd nachtmerries. Kies voor een amethist armband.

Aventurijn (Geluk - Creatief - Straling)
Wordt de 'gelukssteen' genoemd. Het helpt je dromen waar te maken. Het maakt je enthousiast en creatief. Het helpt je met stress gerelateerde problemen zoals migraine en veel gedachten, maar ook tegen stotteren en blozen. 
Absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld telefoon en computer. 

Barnsteen (Balans - Beschermt tegen het negatieve - Pijn verminderend)
De Baltisch barnsteen is fossiele hars, afkomstig van naaldbomen uit het Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Barnsteen is dus in tegenstelling dat de naam doet vermoeden versteend hars en geen steen. Het is licht en niet koud en voelt fijn op de huid. Barnsteen zet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk. Barnsteen werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen. Het maakt vrolijk, stabiel en weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Kies voor een barnsteen armband


Bergkristal

Deze heldere edelsteen reguleert energie, geeft energie en slaat energie op naar wat nodig is in een bepaalde situatie. Bergkristal kan andere edelstenen in de ruimte versterken. Deze doorschijnende mineraal kan doordrongen worden met licht, bevorderd concentratie en laat je helder nadenken. Stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans.

Blauwe chalcedoon (Moedergevoel - Zelfinzicht - Rust)
Blauwe chalcedoon heeft een kalmerende werking en geeft rust bij stressvolle situaties. Het absorbeert negatieve energie en helpt dingen beter te kunnen verwoorden. Creëert zelfinzicht en zelfvertrouwen. Helpt om communicatief sterker te worden en beter te luisteren. Deze mooie steen versterkt het moedergevoel, bevordert een gezonde zwangerschap en stimuleert de melkproductie bij het geven van borstvoeding. Kies voor een blauwe chalcedoon armband.

Carneool (Dromen najagen - Positiviteit - Vruchtbaarheid)
Deze steen staat voor positiviteit. Geeft motivatie om je dromen te manifesteren en trekt persoonlijk succes aan. Is behulpzaam en maakt assertief. Daarnaast ondersteunt deze steen in vitaliteit en de vruchtbaarheid. Heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele ongemakken. Kies voor een carneool armband.

Gouden driehoek
Rozenkwarts; Deze edelsteen staat voor Liefde. Het geeft extra kracht aan relaties tussen geliefden & de liefde voor jezelf.
Amethist; Deze edelsteen werkt zuiverend en beschermend. Straalt vrede & pure rust uit, verdrijft negativiteit. Helpt bij het inslapen (én doorslapen) & verminderd nachtmerries.
Bergkristal; Deze edelsteen maakt wilskrachtig & geeft moed. Deze doorschijnende mineraal kan doordrongen worden met licht & zet daarmee negatieve energie om in positieve energie. Kies voor een gouden driehoek armband.

Ik denk aan je
Rozenkwarts – Amethist – Amazoniet
Deze krachtige combinatie van edelstenen geeft het steentje in de rug voor
diegene die het nodig heeft. Een klein gebaar zegt meer dan 100 woorden.
De roze Rozenkwarts brengt liefde & kalmeert als het even niet makkelijk
gaat. De paarse Amethist helpt om het geluk weer te kunnen gaan voelen,
optimistisch te blijven/worden en de controle over de situatie los te laten.
De Amazoniet kalmeert bij verdriet & laat je voelen dat het er mag zijn.

Labradoriet (Tegen negativiteit - Creativiteit)

Labradoriet beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. Kies voor een labradoriet armband.

Mama to Be 
Maansteen – Rozenkwarts - Carneool
Deze liefdevolle combinatie van stenen is perfect voor elke vrouw die
zwanger wilt raken of zwanger is. Het geeft liefde voor jezelf, het kindje
in jou & de nieuwe periode die zal aanbreken. De roze Rozenkwarts brengt
liefde, rust & vrede in deze bijzondere periode voor jou zelf en de hele
nieuwe situatie. Maansteen ondersteunt de vrouwelijke energie, een kindje
mogen krijgen is een van de meest vrouwelijke momenten. Het helpt je om te
vertrouwen op jouw Moedergevoel & intuïtie. De rode Carneool geeft jou de
bescherming & zelfvertrouwen dat dit het juiste is. Het heeft ook een
positief effect op de geslachtsorganen & daarmee de vruchtbaarheid.

Maansteen (Vrouwelijke energie - Intuïtie - Vruchtbaarheid)

De maansteen heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. De steen heeft ook een sterk effect op de slaap en dromen. Helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en tijdens de overgang kan de maansteen nuttig zijn. Maansteen brengt namelijk je hormoncycli weer in evenwicht met de natuur. Kies voor een maansteen armband.

Mosagaat (Nieuw begin - Rust - Herstel)
Heeft een stabiliserende & aardende werking. Is zeer geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van het herstel na ziekte/bevalling en het helpt je om tot rust te komen na een heftige periode met veel emotionele onrust. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Het is de steen die staat voor een nieuw begin, een nieuw leven. Ook staat mosagaat staat symbool voor ‘rust’. Het versterkt je verbinding met de natuur en de aarde. Kies voor een mosagaat armband. 

Nieuw Begin
Maansteen – Mosagaat - Bergkristal
Deze natuurlijke combinatie van edelstenen geeft kracht bij het aanbreken
van een nieuwe periode. Deze nieuwe periode kan een nieuw jaar zijn of na
gebeurtenis die veel energie heeft gekost. De groene Mosagaat helpt bij
emotioneel en/of fysiek herstel. Ook brengt het rust bij een periode vol
nieuwe prikkels. De Maansteen laat jou het oude loslaten & open te staan
voor het nieuwe wat gaat komen. Ook helpt het te vertrouwen op intuïtie. De
heldere Bergkristal zorgt voor een positieve energie & wilskracht om deze
nieuwe periode met twee handen aan te grijpen.


Lapis Lazuli (Verbinding - Vriendschap - Innerlijke waarheid)
Deze azuurblauwe edelsteen geeft verbinding bij een waardevolle vriendschap/liefdesrelatie. Staat bekend als steen van waarheid die ons eerlijkheid, oprechtheid en inzicht kan geven. Zal je helpen om je innerlijke waarheid te vinden en deze te accepteren. Ook geeft ze je de kracht om te durven zeggen wat op je hart ligt. Het kalmeert bij boosheid en irritatie. Fysiek werkt lapis lazuli verkoelend, ontstekingsremmend, pijnstillend en bloeddrukverlagend.

Sterke Vrouw
Maansteen – Amethist - Tijgeroog
Deze krachtige combinatie van stenen geeft elke sterke vrouw een extra
steentje in de rug. Het laat haar weten dat je trots op haar bent. De paarse
Amethist beschermt en brengt rust voor de situatie. Maansteen ondersteunt de
hele vrouwelijke energie & helpt te vertrouwen op intuïtie. De bruin gouden
Tijgeroog staat voor voorspoed & geeft doorzettingsvermogen om te gaan voor
wat je voor ogen hebt.

Rode Jaspis (Kracht - Strijdlust - Opkomen voor jezelf)
Kracht is het juiste woord voor deze rode edelsteen. Geeft kracht, moed, bescherming en aarding. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Deze edelsteen geeft je de moed om voor jezelf op te komen. De steen werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Het bevordert wilskracht en doorzettingsvermogen. Kies voor een rode jaspis armband

Rozenkwarts (Zelf liefde - Liefde geven - Empathie)
Deze edelsteen staat voor Liefde. Rozenkwarts geeft extra kracht aan relaties tussen geliefden en de liefde voor jezelf. Het helpt je open te stellen om liefde te geven en te ontvangen. Het geeft emotioneel evenwicht bij veranderingen. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij rouw en trauma en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Stimulatie voor sensualiteit. Kies voor een rozenkwarts armband.

Tijgeroog (Zelfvertrouwen - Bescherming - Voorspoed)
Werkt beschermend, brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling. Kies voor een tijgeroog armband.

Wit agaat (Zwangerschap - Misselijkheid - Borstvoeding)
Wit Agaat is een evenwichtige en beschermende edelsteen. Het bevordert innerlijke rust en zorgt voor een kalme en nuchtere houding. Agaat zet aan tot zelfreflectie en geeft je kracht om afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Tevens is het een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen. De steen stimuleert de groei van de foetus en heeft een gunstige werking op de baarmoeder. Helpt tegen misselijkheid en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding. Kies voor een wit agaat armband.

Zwart Onyx (Stress verlagend - Doorzettingsvermogen - Nuchter)
De naam van deze steen is afgeleid van het Griekse woord voor ‘klauw’. Het heeft een positieve uitwerking op emotionele kracht en stabiliteit bij stress. Het helpt je om standvastig te blijven wanneer je een doel voor ogen hebt en stimuleert het doorzettingsvermogen. Men zegt dat deze edelsteen in de toekomst kan kijken. 
Helpt tegen stress en kan je helpen niet analytisch te denken met nuchtere houding. Ook zorgt het ervoor dat je niet wordt afgeleid.