Kinderen & edelstenen

Wil je een edelsteen aan je kindje geven? Bij jonge kinderen is het belangrijk om er goed op te letten dat je een product kiest waarbij er geen kans bestaat op verstikkingsgevaar. Tot 4 jaar adviseren wij de edelsteen op de kamer op een altaartje te leggen of goed verstoppen zodat jouw kindje er niet bij kan komen.

Daarnaast is het belangrijk dat je je jouw kindje niet meer dan 1 edelsteen laat dragen, kinderen zijn gevoeliger voor de werking van edelstenen dan volwassenen. 
Het dragen van meer dan één steen is al snel te veel van het goede voor een kind. Vanaf een jaar of tien kun je voorzichtig proberen een kind twee stenen te laten dragen, maar probeer het eerst altijd met één steen.

Welke edelsteen past bij jouw kindje? Hieronder lees je de betekenis van onze edelstenen armbanden voor kinderen.
TIP: Je kan ook je kindje laten kiezen! Kinderen kiezen op gevoel en het is vaak verrassend hoe de gekozen edelsteen precies aansluit bij wat ze ondersteuning bij kunnen gebruiken.  

Amethist
Deze edelsteen heeft van zichzelf een kalmerende energie & geeft vertrouwen in het leven. Het helpt je nare gedachtes van je af te zetten en ‘op te ruimen’ , zodat je je weer prettig voelt. In de nacht helpt deze steen je rustig slapen. Zal nachtmerries verminderen. Deze steen helpt ook bij verkoudheid , buikpijn en hoofdpijn (migraine). Deze steen maakt je lichaam weer schoon van binnen.

Blauwe chalcedoon
Deze edelsteen wordt ookwel 'moedersteen' genoemd. Angstige kinderen voelen zich veiliger en gesteund met een blauwe chalcedoon. Het geeft je een connectie met je moeder/ouders en dat geeft je een veiliger gevoel. Ook helpt deze mooie blauwe edelsteen om je emoties te uiten en duidelijk dit aan te geven. Ervaar je regelmatig zenuwen voor opdrachten die je moet uitvoeren (school) Dan helpt deze edelsteen.

Carneool
Deze edelsteen zal het contact met anderen verbeteren, zodat je zelf beter wordt begrepen. Het is een fijne vriendschapssteen. Ook geeft hij moed, energie en voor als je een goede bui nodig hebt.
Lichamelijk: Werkt goed bij buikpijn klachten, vermoeidheid en keelpijn klachten.Helpt ook goed bij spraakstoornissen.

Maansteen 
Maansteen heeft een magische verbintenis met de maan. De energie die de maan uitstraalt wordt in verband gebracht met het vrouwelijke energie. Meisjes kunnen deze energie sterker voelen. Luister naar je eigen gevoel en neem daarop je eigen beslissingen. Vertrouw op jezelf.
Lichamelijk: Maansteen helpt je rustig slapen en je dromen herinneren.

Mosagaat
Deze edelsteen zet jouw fantasie om in creativiteit. Hij laat je ruim denken en origineel zijn. Kom erachter wat voor jou echt belangrijk is. Mosagaat geeft rust na een ietwat 'zwaardere' periode of ziek zijn en geeft je verlichting in het hoofd. Mosagaat is de edelsteen van de natuur, versterkt de binding met de natuur & aarde.

Labradoriet
Labradoriet is als een vriend, hij helpt je als je op avontuur gaat. Deze steen zal je ondersteunen om voor jezelf te kiezen en om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Beschermt tegen alle indrukken en prikkels, maar ook tegen negatieve energie van anderen. Zo kun jij in je eigen kracht staan en jouw pad bewandelen. Is een fijne steen voor hoog gevoelige kinderen.
Lichamelijk: Helpt ook bij ademhalingsproblemen, zoals bronchitis, astma en verkoudheidsklachten.

Rode Jaspis
Helpt je ergens voor 100% voor te gaan! Het geeft je kracht, moed en strijdlust. Dit zal je helpen om voor jezelf op te komen. Deze prachtige rode edelsteen helpt je sterker in je schoenen te laten staan. Helpt je rustiger te worden bij spannende situaties.
Lichamelijk
Zorgt voor een verbeterde afweer.

Rozenkwarts
Troost je wanneer je verdrietig bent en vrolijkt je heel snel weer op. Deze prachtige roze edelsteen geeft je zelfvertrouwen en een prettige gevoel, dat iemand van je houdt. Het laat je openstaan voor liefde en geeft je zelfliefde. De edelsteen helpt ook tegen jaloezie en heimwee.
Lichamelijk: Dromen zouden fijner worden en nachtmerries verdwijnen. 
Ook goed om te weten: Beschermt tegen schadelijke straling van elektrische apparaten.

Tijgeroog
Tijgeroog helpt je opkomen voor jezelf. Het is namelijk een beschermsteen en helpt om nee te zeggen als hij of zij dingen niet wilt. Helpt bij het krijgen van zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Beschermt je als je wordt gepest en als je last hebt van woedeaanvallen zal deze steen jou helpen. Geeft concentratie en zorgt ervoor dat niet al je gedachtes alle kanten opgaan. Ben je vaak onrustig en kan je moeilijk stil zitten? Dan zal deze edelsteen jou rust geven. Beschermt je als je wordt gepest en als je last hebt van woedeaanvallen.
Lichamelijkbij groeipijnen is dit een geweldige verzorgende steen, hij zorgt voor ontspanning bij gevoelige spieren/zenuwen!